sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Imam bayildi - täytetty munakoiso

Imam bayilidi on turkkilainen klassikkokasvisruoka. Oikaisin hieman ohjetta ja teen nämä uunissa, kun perinteisesti munakoisot kypsytetään oliiviöljyssä liedellä. Uunissa oliiviöljyn määrää voi myös vähentää, jolloin ruoasta tulee terveellisempi. Imam bayildin voi tarjota sellaisenaan pääruokana tai osana meze-pöytää. Tekemiseen kannattaa varata melko paljon aikaa, sillä teossa on useampi vaihe.

Tästä ohjeesta riittää kahdelle.

Resepti:


1
munakoiso (tai 2 pientä)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½ prk
tomaattimurskaa
2 tl
sokeria
1 tl
vaaleaa balsamicoa
½ tl
½ tl
suolaa
kanelia
1 tl
persiljaa
½ tl
timjamia
½ tl
oregano
2 tl
sitruunamehua

mustapippuria

oliiviöljyä

Halkaise munakoiso tai jos löydät tarpeeksi pieniä, vedä niihin pitkittäin viilto. Itketä halutessasi suolavedessä. Paahda munakoisoja uunissa 200 °C noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja koverra sitten sisustaa irti.

Valmista täyte: pilko sipulit ja hauduta niitä miedolla lämmöllä pienessä tilkassa öljyä. Hienonna myös valkosipuli ja lisää sipulin joukkoon kun se on kypsynyt. Kaada lähes heti perään tomaattimurska ja lisää mausteet. Anna kiehahtaa.

Laita uunivuoan pohjalle reilusti oliiviölyä ja aseta munakoisot sinne. Kaada täyte ja koverrettu sisusta munakoisonpuolikkaiden päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 200 ° 45-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti