Tästä ohjeesta riittää kahdelle.
Resepti:
1
|
munakoiso (tai 2 pientä)
|
1
|
sipuli
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
½ prk
|
tomaattimurskaa
|
2 tl
|
sokeria
|
1 tl
|
vaaleaa balsamicoa
|
½ tl
½ tl
|
suolaa
kanelia
|
1 tl
|
persiljaa
|
½ tl
|
timjamia
|
½ tl
|
oregano
|
2 tl
|
sitruunamehua
|
mustapippuria
|
|
oliiviöljyä
|
Halkaise munakoiso tai jos löydät tarpeeksi pieniä, vedä niihin pitkittäin viilto. Itketä halutessasi suolavedessä. Paahda munakoisoja uunissa 200 °C noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja koverra sitten sisustaa irti.
Valmista täyte: pilko sipulit ja hauduta niitä miedolla lämmöllä pienessä tilkassa öljyä. Hienonna myös valkosipuli ja lisää sipulin joukkoon kun se on kypsynyt. Kaada lähes heti perään tomaattimurska ja lisää mausteet. Anna kiehahtaa.
Laita uunivuoan pohjalle reilusti oliiviölyä ja aseta munakoisot sinne. Kaada täyte ja koverrettu sisusta munakoisonpuolikkaiden päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 200 ° 45-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti