sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pannacotta mustikkahillokkeella



Pannacotta on italialaista kermavanukasta ja ehkä yksi helpoimmista jälkiruoista. Pannacotan teossa (kuten muissakin samantapaisissa jälkiruoissa) kannattaa panostaa aitoon vaniljaan, sillä resepti on muuten simppeli. Valmistukseen voi käyttää pelkästään kermaa, mutta itse pidän versiosta, jossa on hieman maitoa mukana. "Oikeasti" pannacotta kuuluisi kumota tarjoilulautasille, mutta en yleensä halua ottaa riskiä että se hajoaa ja tarjoilen sen suoraan hyydytysastiasta. Näin saa myös hyviä cocktail-tarjottavia, kun tekee pannacotan muovisiin shottilaseihin!

Pannacotta:


3
liivatelehteä
2 dl
kermaa
1 dl
maitoa
½
vaniljatankoa
½ dl
sokeria


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet siitä irti. Siirrä maidon, kerman ja sokerin kanssa kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois levyltä ja sulata liivatteet joukkoon. Nosta vaniljatangon puolikkaat pois seoksesta ja jaa 4 lasiin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli kelmulla peitettynä.

Mustikkahilloke:


½ dl
sitruunamehua, limenmehua tai limoncello-likööriä
1 dl
mustikoita
½ dl
hillosokeria (myös tavallinen käy)

Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes mustikoiden rakenne menee rikki (5-10 min). Jäähdytä ja lusikoi hyytyneen pannacotan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti