lauantai 7. joulukuuta 2013

Osso buco



Tässä vielä yksi Milanon-matkalla maisteltu ruoka. Osso buco on pitkään haudutettua naudan potkaa (reisi). Ruoan juju on siinä, että lihaan jätetään luu paikoilleen, jolloin siitä irtoaa paljon makua. Pitkään kypsynyt luuydin on myös herkullista. Perinteisesti osso buco tarjotaan sahramirisoton (risotto milanese) kanssa. Miksiköhän muuten Suomessa ruoan nimi kirjoitetaan kahdella c:llä (bucco) kun käsittääkseni oikea asu on yhdellä c:llä buco, "reikä"?

Ohje:


900 g
naudanpotkaa
½ dl
vehnäjauhoja
1
sipuli
2-3 (100 g)
porkkanaa
100 g
selleriä
1 prk (500 g)
tomaattimurskaa
2 dl
valkoviiniä

(kasvislientä tai lihalientä)
2-3
valkosipulinkynttä

timjamia, rosmariinia, mustapippuria, suolaa


Kuori ja pilko porkkanat, selleri ja sipuli. Pilko myös valkosipuli valmiiksi. Kierittele huoneenlämpöiset naudanpotkat vehnäjauhoissa. Ruskista pinta nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Siirrä uunipataan. Ruskista seuraavaksi kasviksia kevyesti samassa pannussa (älä huuhtele pannua välillä). Kaada pannuun myös tomaatti ja viini. Kiehauta ja kaada lihojen päälle. Lisää pilkottu valkosipuli ja mausteet. Jos vuokaasi jää tilaa, täytä se liha- tai kasvisliemellä. Paista uunissa matalalla lämmöllä (150 °C) kahdesta kolmeen tuntiin tai pidempäänkin, jos aikaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti