Alkoholiksi kannattaa valita joku mahdollisimman sivumauton vaihtoehto. Jos sopivaa lasipulloa ei löydy valmiina, voit hyvin putsata esimerkiksi mehu- tai kastikepullon. Omani on karpalomehutiivistepullo, jonka putsasin pulloharjalla ja desinfioin vielä kuumentamalla. Kannattaa tosin varmistua, ettei pulloon jää ylimääräisiä makuja tai hajuja.
Resepti:
5
|
vaniljatankoa
|
noin 3 dl
|
kirkasta viinaa (noin 30 %)
|
Katkaise vaniljatangot puoliksi, jotta ne mahtuvat pulloon. Viillä pitkittäin tankoihin viiltoja. Laita sopivankokoiseen pieneen lasipulloon ja kaada viina päälle. Anna vaniljan maun uuttua alkoholiin vähintään kuukauden, mielellään kahden kuukauden ajan. Säilytä pulloa pimeässä ja viileässä (ei kuitenkaan jääkaapissa). Sekoittele pulloa välillä. Kuulemma samoista tangoista lähtee makua jopa vuoden ajan, jos käytön jälkeen pulloon lisää alkoholia.
Näistä kuvista näkee miten väri muuttuu kun vaniljan aromit uuttuvat alkoholiin.
Näistä kuvista näkee miten väri muuttuu kun vaniljan aromit uuttuvat alkoholiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti