lauantai 21. joulukuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustokeitto



Näin talvella tomaatit ovat yleensä huonoja - harmaita, velttoja ja mauttomia. Siksi tomaattikeitossa voi hieman oikaista ja tehdä sen säilykkeestä. Lisäsin keittoon vielä linssejä tuomaan proteiinia, mutta ne voi myös jättää pois. Ohita silloin vain linssejä koskevat kohdat ohjeessa.

Ohjeesta riittää noin kahdelle.

Ohje:


1
sipuli
1
1 rkl
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
600 g
tomaattimurskaa (osan voi korvata paseeratulla tomaatilla)
(½ dl
punaisia linssejä)
2 dl
ruokakermaa
65 g
pehmeää vuohenjuustoa (kuutioina noin 1 dl)
1 tl
basilikaa
(1 rkl
sokeria tai hunajaa)

suolaa, mustapippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Paista sipulia miedolla lämmöllä kattilassa öljyssä kunnes se on pehmennyt. Lisää sitten valkosipuli ja kun se alkaa tuoksua, lisää myös tomaattimurska. Huuhtele linssit hyvin siivilässä ja lisää keiton joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes tomaatin maku pehmenee (noin 20-30 min). Voit lisätä maun pehmentämiseksi myös hieman sokeria. Lisää keittoon tarvittaessa vettä. Lisää viimeisenä keittoon ruokakerma, vuohenjuusto ja mausteet. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit tarjota keiton halutessasi esimerkiksi leipäkrutonkien tai siementen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti