keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Marmoroitu fudge


Teimme jouluksi marmoroidun version maitosuklaafudgesta. Ideana siis on, että maitosuklaafudge ja valkosuklaafudge marmoroidaan keskenään, jolloin tuloksena syntyy hauskasti kaksiväristä fudgea.

Maitosuklaafudge:


2 dl (240 g)
kondensoitua maitoa
300 g
maitosuklaata
3 rkl
voita
(1 tl
vaniljauutetta)

Voitele noin 20 x 20 cm nelikulmion muotoinen astia (kuten pieni uunivuoka tai eväsrasia). Leikkaa pohjalle sopivankokoinen leivinpaperin pala.


Mittaa teflonpohjaiseen kattilaan kondensoitu maito, maitosuklaa ja voi. Kuumenna lieden alimmalla lämpötilalla, kunnes suklaa ja voi sulavat. Käännä liesi pois päältä ja lisää vaniljauute tai -sokeri. Jatka sekoittamista, kunnes seos paksunee ja muistuttaa rakenteeltaan toffeeta. Tähän pitäisi mennä korkeintaan muutama minuutti.


Valkosuklaafudge:

loput (160 g)
kondensoidusta maidosta
200 g
valkosuklaata
2 rkl
voita
(1 tl
vaniljauutetta)

Tee valkosuklaafudge samanaikaisesti maitosuklaafudgen kanssa yllä olevan ohjeen mukaisesti. Suosittelen ottamaan jonkun avuksi hämmentämään toista kattilaa, sillä seos palaa pohjaan todella herkästi.

Seuraavassa vaiheessa kannattaa toimia nopeasti, sillä fudge jähmettyy melko nopeasti. Kauho maito- ja valkosuklaafudgemassoja voitelemaasi astian pohjalle vuorotellen. Kun olet saanut kaiken fudgemassan astiaan, vedä esimerkiksi lusikan toisella päällä massoja sekaisin astian reunoilta toiselle.

Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Kumoa astiasta ja leikkaa sitten kuutioiksi. Fudge lähtee helpommin irti, jos kastat astian hetkeksi kuumaan veteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti