tiistai 3. joulukuuta 2013

Suklaamoussea ja piparimuruja




Tässä hyvä idea vaikka pikkujouluihin tarjottavaksi! Suklaamousse valmistuu melko helposti, kunhan vain muistaa tehdä sen huolella. Piparit voit tehdä itse tai käyttää valmiita. Ohjeesta tulee neljä reilua annosta.

Resepti:

200 g
(tummaa) suklaata
2
kananmunaa
3 rkl
tomusokeria
2 dl
vispikermaa
noin 20
piparkakkua

Sulata suklaa vesihauteella koko ajan sekoittaen. Nosta sulanut suklaa pois vesikattilan päältä ettei se pala. Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin astioihinsa. Lisää keltuaisen kanssa samaan astiaan tomusokeri. Vaahdota ensin valkuainen, sen jälkeen keltuainen ja tomusokeri ja viimeisenä kermavaahto. Lisää sula suklaa keltuaisvaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. (Suklaan ei tarvitse sen kummemmin antaa jäähtyä, sillä se sulaa hieman yli 40-50 °C ja keluainen hyytyy vasta yli 60 °C lämpötiloissa, lisäksi sokeri vielä lisää keltuaisen kuumankestävyyttä.) Seuraavaksi yhdistä keltuais-suklaamassa kermavaahdon joukkoon. Sekoita jälleen tasaiseksi. Tähän asti voit vielä hyvin sekoittaa sähkövatkaimella. Lisää seuraavaksi seokseen noin puolet valkuaisvaahdosta ja sekoita nuolijalla. Kun seos on tasaista, lisää vielä loput valkuaisvaahdot. Tämän pitäisi taata kuohkea mousse. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Kun olet valmis tarjoilemaan jälkiruoan, murusta piparit karkeasti. Itse en tykkää käyttää pakastuspussi ja kaulin -menetelmää, sillä siitä syntyy vain sotkua. Parempi tapa on laittaa piparit tasapohjaiseen kippoon ja murskata esimerkiksi lasin pohjalla. Jaa piparimurut tarjoiluastiodesi pohjalle ja lusikoi päälle mousse. Koristele kokonaisilla pipareilla.

Moussen voi myös maustaa 1 ruokalusikallisella konjakkia tai jotakin likööriä (esimerkiksi cointreau tai amaretto). Lisää se keltuaisvaahdon joukkoon ennen suklaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti