perjantai 27. joulukuuta 2013

Valkosuklaa-pistaasikakku



Tämä resepti sai alkunsa valkosuklaapistaasitryffeleistä, jotka eivät suostuneet kovettumaan ollenkaan. Koska en halunnut heittää kalliita raaka-aineita hukaan, leivoin ne kakkuun. Resepti toimi sen verran hyvin, että päätin jatkaa sen kehittämistä. Pistaasit voisi korvata hyvin myös vastaavalla määrällä manteleita.

Resepti:


125 g
valkosuklaata
100 g
voita
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
½ dl
leivinjauhetta
kermaa (tai maitoa)
½ dl
suolattomia ja kuorittuja pistaaseja

Sulata valkosuklaa ja voi yhdessä vesihauteella. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Kaada suklaa-voiseos kananmunavaahdon sekaan ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe ja niiden jälkeen kerma tai maito. Sekoita varovaisesti, jotta vehnäjauhot eivät muodosta sitkoa. Pilko pistaasit (tai mantelit) pieneksi murskaksi ja lisää taikinan joukkoon.

Jauhota leipävuoka tai muu pienehkö vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C noin puoli tuntia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tajoilulautaselle. Valkosuklaa-pistaasikakku on parhaimmillaan kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti