lauantai 5. lokakuuta 2013

Ananastrifle


En tiedä onko trifle oikea nimitys tälle jälkiruoalle, mutta jotain sentapaista tästä syntyy - kakkupohjaa, hyytelöä ja hedelmää kerroksittain. Hain makuihin insipiraatiota thaimaasta limen, kookoksen ja palmuskoerin muodossa. Tästä ei tule kovin makeaa, vaan tämä sopii myös aikuiseen makuun. Hyytelön valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä varsinkin, jos käytät liivatetta. Samalla kannattaa ottaa kääretorttupohjaa varten kanamunat lämpenemään huoneenlämpöisiksi. Tästä riittää useammalle syöjälle, ainakin kahdeksalle. Voit myös tehdä yhden ison annoksen sijaan useamman pienen annoksen.

Hyytelö:


0,5 l
kuohuviiniä
3 rkl
agar-jauhetta
(sokeria)


Lämmitä muutama desilitra kuohuviinistä ja liuota agarjauhe siihen purkin ohjeen mukaan. Itse käytin hiutaleita, joita tuli keittää 8 minuuttia. Sekoita sitten lopun kuohuviinin sekaan. Kaada tasapohjaisen tarjoiluastian pohjalle. Anna hyytyä. Jos haluat makeamman jälkiruoan, lisää hieman sokeria hyytelön joukkoon.

Voit tehdä hyytelön myös liivatteella. Käytä tällöin 8 liivatelehteä yhteen annokseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Kuumenna desilitra kuohuviiniä lähes kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita lopun kuohuviinin joukkoon ja tee kuten edellä.

Kääretorttupohja:


3
kanamunaa
1 ¼ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
(1 tl
leivinjauhetta)
(1 tl
vaniljasokeria)
kookoshiutaleita

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri(t) vaahdoksi. Käytä vaniljasokeria mikäli haluat pohjaan lisää makua. Lisää molemmat jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa 10-15 min. Kumoa paperille, jolle on ripoteltu sokeria tai kookoshiutaleita. Jäähdytä ja jätä syrjään odottamaan.

Voit korvata pohjan myös digestivemuruilla.

Limemarinoidut anakset:

1 kokonainen ananas
1 lime
muutama mintunoksa
1 rkl palmusokeria


Pilko ananas suupalan kokosisiksi paloiksi. Raasta limen kuori ja purista mehu. Mausta ananaspalat limen kuorella ja mehulla. Lisää joukkoon myös sokeri ja mintunlehdet.

Mascarponevaahto:

1 prk (250 g)
mascarponea
2 prk (4 dl)
vispikermaa
½
vaniljatanko
½ dl
sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaavi vaniljatangon puolikkaasta siemenet ja sekoita veitsenkärjellä sokerin joukkoon. Lisää sokeri ja mascarpone kermavaahdon joukkoon. Sekoita varovaisesti, jottei vaahdon kuohkeus katoa.

Kokoaminen:

Pilko jäähtynyt kääretorttupohja neliöiksi ja lado hyytelön päälle. Kaada päälle ananakset. Laita päälle kelmu ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran. Valmista mascarponevaahto ja lusikoi se ananaksien päälle. Ripottele pinnalle vielä halutessasi paahdettuja ja murskattuja cashew-pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti