lauantai 26. lokakuuta 2013

Cappucinoneliöt


Nämä leivokset ovat vähän kuin valkosuklaaversio mokkapaloista. Kuvien leivoksissa on toisessa koristeena kaakaojauhetta ja toisessa nonparelleja. Kuten kuvista näkyy, olin liian hätäinen leikkaamisessa ja kuorrute valui kun ei ollut vielä ehtinyt jähmettyä. Ohjeesta tulee kaksitoista palaa.

Pohja:


3
kananmunaa
1 dl
1/2 dl
ruskeaa sokeria
sokeria
100 g
margariinia
1,75 dl
2 rkl
vehnäjauhoja
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 ps
pikakahvijauhetta
½ dl
kuumaa vettä


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata margariini mikrossa pienellä teholla. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu margariini ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi, välttäen kuitenkin liikaa sekoittamista. Levitä noin 30 x 40 cm kokoiseen uunivuokaan tai pienelle pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 °C noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen kuin levität kuorrutteen.

Kuorrute:


noin 200 g
valkosuklaata
75 g
voita
2 dl
tomusokeria
½ dl
maitoa

Sulata valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita jatkuvasti, sillä valkosuklaa juoksettuu herkästi. Kun molemmat ovat sulaneet, lisää joukkoon tomusokeri ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jos suklaa jämähtää ennen aikojaan, siirrä vielä hetkeksi vesihauteelle ja sekoita koko ajan. Levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Levitys kannattaa tehdä melko nopeasti, muuten kuorrute tarttuu pohjaan kiinni ja repii pinnan irti, jolloin tuloksena syntyy ruskeita laikkuja. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti