sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Prosciuttopizza



Teimme tänään iltapalaksi pizzaa, sillä sitruuna-salviakanasta jäi yli melkein kokonainen paketillinen prosciuttoa. Käytän pohjassa yleensä ruisjauhoa tuomassa makua ja ravintoarvoa. Täytteitä voi helposti varioida, prosciutton kaveriksi sopisi hyvin myös esimerkiksi vuohenjuusto tai miksei vaikka ananaskin. Jos haluat pohjasta rapean ja hyvin kohonneen, suosittelen käyttämään uunissa pelkkää alalämpöä. Samasta syystä kannattaa käyttää esilämmitettyä peltiä. Ohjeesta riittää noin neljälle syöjälle.

Taikina:


1,5 dl
kylmää vettä
1 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
ruisjauhoja
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
oliiviöljyä

Lisää hiiva ja suola kylmään veteen. Alusta joukkoon jauhot mieluiten yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää viimeiseksi oliiviöljy. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä noin tunti tai jääkaapissa muutamia tunteja.


Täyte:

½ prk
paseerattua tomaattia
tomaatin mausteeksi:
suolaa, basilikaa, oreganoa, mustapippuria, sokeria, oliiviöljyä
1 pkt (150 g)
prosciutto-kinkkua
200 g
mozzarellaa
½ rs
kirsikkatomaatteja
150 g
juustoraastetta, esim. mozzarella tai pizzajuusto
muutamia
rucolanlehtiä (tai basilikaa tai vuonankaalia)

Kauli pohja pellin muotoiseksi. Laita uuni kuumenemaan 225 °C ja aseta sinne pelti. Sekoita paseerattuun tomaattiin mausteet. Levitä sitten tomaattiseos pohjan päälle. Pilko kirsikkatomaatit siivuiksi. Asettele prosciutto, mozzarella ja kirsikkatomaatit pohjalle. Ota kuumennut pelti uunista ja vedä pizza sen päälle. Varo polttamasta itseäsi! Paista uunissa noin 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa pinnalle juustoraaste. Kun olet ottanut pizzan pois uunista, lisää pinnalle vielä rucolanlehdet ja halutessasi oreganoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti