lauantai 19. lokakuuta 2013

Brownies



Nämä ovat suklaan ystäville! Brownies-suklaaleivonnaiset ovat amerikkalainen vastine tutuille mokkapaloille, tosin paljon parempia ja helpompia tehdä. Tarjoile browniesit (itsetehdyn) vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta tulee kuusi annosta.

Ohje:

100 g
margariinia
100 g
tummaa suklaata
2
kananmunaa
2 dl
(ruskeaa) sokeria
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¾ dl
pähkinärouhetta (hasselpähkinä, manteli tai pekaanipähkinä)


Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Aseta syrjään jäähtymään. Vatkaa sillä välin munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa-rasvaseos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää sitten vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe. Sekoita ja siirrä neliön malliseen voideltuun vuokaan. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi. Paista 175 °C uunissa noin 25 minuuttia. Leivosten kuuluu jäädä sisältä hieman raaoiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Leikkaa kuudeksi palaksi ja tarjoile jäätelön ja kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti