Nämä ovat suklaan ystäville! Brownies-suklaaleivonnaiset ovat amerikkalainen vastine tutuille mokkapaloille, tosin paljon parempia ja helpompia tehdä. Tarjoile browniesit (itsetehdyn) vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta tulee kuusi annosta.
100 g
|
margariinia
|
100 g
|
tummaa suklaata
|
2
|
kananmunaa
|
2 dl
|
(ruskeaa) sokeria
|
1,5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
¾ dl
|
pähkinärouhetta
(hasselpähkinä, manteli tai pekaanipähkinä)
|
Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Aseta syrjään jäähtymään. Vatkaa sillä välin munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa-rasvaseos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää sitten vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe. Sekoita ja siirrä neliön malliseen voideltuun vuokaan. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi. Paista 175 °C uunissa noin 25 minuuttia. Leivosten kuuluu jäädä sisältä hieman raaoiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Leikkaa kuudeksi palaksi ja tarjoile jäätelön ja kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti