Foccaccia on italialainen leipä, jonka päälle ripotellaan mausteita ja muita täytteitä. Laitoin tällä kertaa aurinkokuivattua tomaattia. Aikaisemmin olen tehnyt tätä myös oliivista.
Taikina:
3 dl
|
kylmää vettä
|
2 tl
|
kuivahiivaa
|
¾ tl
|
suolaa
|
1 dl
|
grahamjauhoja
|
noin 4,5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
oliiviöljyä
|
Sekoita veteen hiiva ja suola. Alusta jauhot taikinaan taikinakoukkujen avulla. Lisää viimeiseksi oliiviöljy. Peitä kulho tuorekelmulla. Anna kohota noin kahdeksan tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Levitä kohotuksen jälkeen uunipellille tai -vuokaan suorakaiteeksi. Tästä ohjeesta tulee noin 20 x 30 cm leipä. Anna kohota vielä huoneenlämmössä 1/2 - 1 tuntia.
Täytteet:
1 rkl
|
karkeaa merisuolaa
|
2 rkl
|
oliiviöljyä
|
pari oksaa
|
tuoretta rosmariinia
|
(½ dl
|
oliiveja, tomaattia tai aurinkokuivattua tomaattia)
|
Jos haluat laittaa oliiveja tai tomaattia, pilko ne ohuiksi siivuiksi. Riivi rosmariinista lehdet irti. Levitä täytteet leivän päälle kun se on kohonnut. Valua oliiviöljy leivän päälle ohuena nauhana. Paista 200 °C noin 20 - 30 minuuttia. Leikkaa valmis leipä neliöksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti