lauantai 12. lokakuuta 2013

Palak paneer - Tuorejuustoa pinaattikermakastikkeessa





Nepalilainen keittiö on yksi suosikeistani, ainakin sellaisena kuin sitä saa Suomesta. Sen hyvä puoli on, että kasvisruokia on monipuolinen valikoima ja yleensä ne ovat jopa parempia kuin liharuoat. Tämä on oma kokeiluni nepalilaisesta keittiöstä, joskaan ihan yhtä hyvää kotona ei saa tehtyä kuin ravintoloissa. Paneer-juuston voi korvata kotijuustolla, koska kyseessä on lähes sama tuote. Viitseliäs voi toki tehdä juuston itse. Palak paneerin voi tehdä joko kermaan tai jogurttiin. Itse käytän mieluiten kermaa, koska sellaisena sen olen saanut useimmiten Nepalilaisissa ravintoloissa.

Ohje:

2 rkl
voita tai öljyä
1
(1
sipuli
vihreä chili)
1
valkosipulikynsi
2 cm
tuoretta inkivääriä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
2 tl
garam masalaa
1 rasia (70 g)
tuoretta pinaattia
1 prk (2 dl)
ruokakermaa (15 %)
1 pkt
kotijuustoa tai 200 g paneer-juustoa
(suolaa, pippuria)
cashewpähkinöitä

Kuumenna voi tai öljy pannulla.

Hienonna sipuli, chili, valkosipuli ja pinaatti. Raasta inkivääri.

Paista sipuleita ja chiliä rasvassa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää pannuun valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua.

Lisää sitten silputtu pinaatti. Paista muutama sekunti ja lisää kerma. Anna kiehua hetki.

Paloittele sillä välin kotijuusto kuutioiksi. Lisää ne kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Lisää myös cashew-pähkinät, mikäli haluat ruokaan lisää suutuntumaa.

Tarjoile esimerkiksi dalh-linssimuhennoksen tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti