keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Banaani-nutella cup cakes



Minulla oli keittiössä lojumassa muutama hyvin kypsynyt banaani, jotka eivät olleet enää syöntikunnossa. Koska eihän niitä voi poiskaan heittää, päätin tehdä niistä cupcakeja. Herkun kruunaa Nutella-kuorrutus. Sen voi tosin jättää poiskin, ainakin jos et pidä älklömakeasta. Ohjeesta tuli minulla 11 leivosta amerikanmuffinnivuokiin.

Muffinnit:


200 g
margariinia
1 dl
2
ruskeaa sokeria
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2
kypsää banaania
½ dl
1 tl
kahvia (tai muuta nestettä)
nutellaa/ muffinni


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää taikinaan. Lisää myös kahvi ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi puolet taikinasta muffinnivuokiin. Tasoita taikina ja lisää jokaiseen vuokaan kahden teelusikan avulla nutellasydän. Lisää sitten päälle loppu taikina. Vuoat voi täyttää melko täyteen, sillä banaani estää taikinaa kuitenkin kohoamasta. Paista 200 °C lämpötilassa 20 minuuttia.

Kuorrute:

100 g
margariinia
4,5 dl
tomusokeria
noin ¾ dl
nutellaa
loraus
maitoa

Lisää pehmenneeseen margariiniin tomusokeri desi kerrallaan sähkövatkaimella vispaten. Vatkaa joukkoon nutella ja lisää tarvittaessa maitoa. Pursota muffinnien päälle ja koristele halutessasi esimerkiksi suklaarouheella, pähkinärouheella tai nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti