lauantai 26. lokakuuta 2013

Linssipihvit


Linssit ovat raaka-aine, jota tulee käytettyä aivan liian harvoin. Halvan hinnan lisäksi linsseissä on hyvälaatuista proteiinia (verrattuna muihin kasviksiin) ja paljon rautaa (11,1 mg/ 100g; vertailun vuoksi sika-nautajauhelissa vastaava pitoisuus on 1,4 mg/ 100 g) Kaiken lisäksi ne vieläpä maistuvat hyviltä! Niinpä päätin korjata linssienkäyttämättömyyttäni tekemällä tänään helppoja linssipihvejä. Ohjeesta tulee noin 15 pihviä eli kolmelle tai neljälle syöjälle.

Ohje:


2,5 dl
punaisia linssejä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
kananmuna
veitsenkärjellinen
sambal oelek-kastiketta
1 tl
curryjauhetta
1 tl
1/2 tl
juustokuminaa
kurkumaa
2 rkl
maissijauhoja

suolaa
mustapippuria
(soijajauhoja)

(korppujauhoja)


Huuhtele linssit runsaassa kylmässä vedessä ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan tai noin 10 minuuttia. Valuta huolellisesti ja jätä jäähtymään. Pilko linssien jäähtyessä sipulit hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää korppujauhoja.

Ota noin ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile kuumalla pannulla pihviksi. Paista molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kypsiä eli noin 3-4 minuuttia/puoli. Kannattaa pitää pihvien koko melko pienenä, jotta ne eivät hajoa. Öljyä kannattaa käyttää paistamisessa reilusti, niin pihvit eivät jää kiinni pannuun. Jos pihvit tuntuvat hajoilevan, voit lisätä seokseen soijajauhoja tai lisää kananmunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti