lauantai 12. lokakuuta 2013

Dahl

Dahl on linssistä tehty muhennos, joka intiassa tarjoillaan lisukkeena. Se on etenkin kasvisruolle hyvä lisuke, sillä linssit sisältävät hyvänlaatuista proteiinia (verrattuna muihin kasveihin).

Ohje:


2 rkl
öljyä (tai voita)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 cm
tuoretta inkivääriä
1
chili
mausteita:
juustokumina, korianteri, garam masala, kurkumaa
2 dl
punaisia linssejä
4 dl
vettä


Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Raasta inkivääri. Ruskista sipulit rasvassa teflonkattilassa. Lisää paiston loppuvaiheessa chili, valkosipuli, inkivääri ja mausteet (kutakin noin teelusikallinen). Lisää kattilaan vesi. Huuhtele linssit runsaassa kylmässä vedessä ja lisää kattilaan. Anna kypsyä noin 10-15 minuuttia. Jos ruoka uhkaa kuivua ennen linssien kypsymistä, lisää vettä. Maista vielä lopuksi ja lisää tarvittaessa suolaa tai jotakin mausteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti