lauantai 5. lokakuuta 2013

Punainen thaicurry kalasta


Tähän ohjeeseen voit käyttää melkeinpä mitä vain vaaleaa kalaa. Itse käytin pangasiusta eli haimonnia, mutta suomalaiset vaaleat kalat kävisivät yhtä hyvin ja olisivat ekologisempia. Toki proteiiniksi sopisi myös tofu tai vaikkapa kana. Ruoasta tulee melko tulista, ainakin kun käyttää aasialaisesta kaupasta ostettua currytahnaa. Aikaa valmistukseen ei kulu kuin puolisen tuntia.

Ohje:


1 rkl
öljyä
1,5 rkl
punaista currytahnaa
1
valkosipulinkynsi
2 cm
pätkä inkivääriä
1
punainen chili
1
sitruunaruoho
2-3
kaffirlimenlehteä
1 rkl
palmusokeria
1 tlk (400 ml)
kookosmaitoa
3-4
pangasiusfilettä
1,5 dl
sokeriherneitä
2-3
kevätsipulia
kourallinen
cashew-pähkinöitä

kalakastiketta
1
lime/ limemehua

Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri ja pilko chili pieniksi renkaiksi. Murskaa sitruunaruohoa veitsen lappeella ja hienonna sekin. Kuumenna wok-pannu kuumaksi. Paahda ensin cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen currytahna, valkosipuli, inkivääri, chli ja sitruunaruoho. Paista kunnes mausteet alkavat tuoksua ja lisää sitten kookosmaito ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää kaffirlimenlehdet ja palmusokeri. Anna kiehua hetki, että maut tasoittuvat. Pilko sillä välin kala pienemmiksi paloiksi ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Lisää kala pannuun ja anna kypsyä 5-10 min tai kunnes se on kypsää. Lisää myös sokeriherneet. Mausta kalakastikkeella, jos ruossa ei ole tarpeeksi suolaa. Lisää lopuksi limemehu, pähkinät ja kevätsipulit. Maista ja lisää tarpeen mukaan jotakin mausteista (kalakastike, lime tai sokeri). Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti